Proizvodi

Kornatsko Ekstra Djevičansko Maslinovo ulje

Kornatsko ekstra Djevičansko Maslinovo ulje – dobiveno je s naših maslinika koji su redoviti uređivani agrotehničkim metodama. Masline su brane i prerađene u optimalnom vremenu zriobe, te su ubrane i prerađene isti dan hladnom prešom.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje ima pozitivan učinak na vaše zdravlje, zbog velike količine antioksidansa i Polifenola, ima jaka protu upalna svojstva.
Bogato je nezasićenim masnim kiselinama, te sadrži puno vitamina a,d ,e i k.

KORNATSKO EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE 0,25L – 50 KN

KORNATSKO EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE 0,5L – 100 KN

Tradicionalno Maslinovo Ulje

Tradicionalno kornatsko maslinovo ulje – dobiveno je od zrelih plodova maslina koje se čuvaju u morskoj vodi do Prerade. Prerada se vrši hladnom presom. Karakterizira ga specfičan slatko slani okus koji paše uz sva riblja jela.

KORNATSKO TRADICIONALNO MASLINOVO ULJE 0,25L – 45 KN

KORNATSKO TRADICIONALNO MASLINOVO ULJE 0,5L – 90 KN

Smokva je voće vrlo bogato mineralima koji efikasno uspostavljaju prehrambenu ravnotežu. Ona, kao i sva biljna hrana, sadrži veću količinu kalija (232 mg/100 g), ali ono što nju posebno karakterizira je znatna količina kalcija, fosfora i magnezija. Smokva je i jako dobar izvor oligo-elemenata, prvenstveno željeza (0,6 mg/100g).

Sadrži također i znatnu količinu vitamina B, koji često organizmu nedostaje, a osobito sadrži pigment (tako zvani vitamin P) koji štiti male krvne sudove. Napokon, smokva je bogata i vlaknima (2,3 g/100 g), koji stimulativno djeluju na crijeva.

MARMELADA OD SMOKVE – DOBIVENA JE KUHANJEM ZRELIH PLODOVA SMOKVE, PO TRADICIONALNOJ RECEPTURI.
UDIO VOĆA JE 70 %. TE NE SADRŽI KONZERVANSE I BOJILA.

MARMELADA SMOKVA 0.375L – 35 KN

Mandarina je vrlo bogata vitaminom ckoji igra glavnu ulogu u sintezi kolagena u našem organizmu, još su bogate i vitaminom A i folnom kiselinom.
Od minerala, u ovom su plodu prisutni kalij, kalcij, magnezij, bakar i željezo.

MARMELADA OD MANDARINE – DOBIVENA JE KUHANJEM ZRELIH PLODOVA MANDARINE, PO TRADICIONALNOJ RECEPTURI.
UDIO VOĆA JE 50 %. TE NE SADRŽI KONZERVANSE I BOJILA.

MARMELADA MANDARINA 0.375L – 35 KN (prodano)

Planika u crvenim plodovima biljke ima obilje vitamina C, vlakana, mikro i makroelemenata, te antioksidansa. Razlog specifičnog okusa leži u visokoj koncentraciji šećera, primarno fruktoze, zbog koje posjeduje zanimljivu kombinaciju okusa slatkoće i kiselosti.

MARMELADA OD PLANIKE – DOBIVENA JE KUHANJEM ZRELIH PLODOVA MANDARINE, PO TRADICIONALNOJ RECEPTURI.
UDIO VOĆA JE 60 %. TE NE SADRŽI KONZERVANSE I BOJILA.

MARMELADA PLANIKA 0.375L – 35 KN (prodano)

Dijeluje protiv bora,regenerira umornu i zrelu kožu. Čini kožu glatkom. Pomaže kod kožnih bolesti-psorijaze,kožnih alergija. Najbolje kod hematoma, odmah namazati nakon udarca, te neće izbiti modrice.

100% PRIRODNO

Sastav: eterično ulje smilja,macerat smilja,med,pčelinji vosak,kornatsko maslinovo ulje

KREMA SMILJE 30 ML – 40 KN

Koristi se kod migrena, pobuđuje cirkulaciju, ukočenosti mišića. Njeguje, štiti i čuva kožu, čini je mladom, hidratizira kožu, ugodnog je opuštajućeg mirisa. Krema se može koristiti za ruke, lice i tijelo. Nije masna.

100% PRIRODNO

Sastav: lavanda, hidrolat lavande, kornatski med i pčelinji vosak, ekstra djevičansko maslinovo ulje

KREMA LAVANDA 30 ML – 40 KN

Kadulja dezinficira, prokrvljuje i dubinski čisti kožu. Krema je dobra za vene, umorne noge, omekšava kožu i ublažava znojenje ruku. Krema je odlično sredstvo za kožu sklonu borama i za stezanje kože sa proširenim porama. Krema se može koristiti za ruke, lice i tijelo.

100% PRIRODNO

Sastav: kadulja, hidrolat kadulje, kornatski med i pčelinji vosak, ekstra djevičansko maslinovo ulje

KREMA KADULJA 30ML – 40 KN

DSC_0351

Gospina trava je jako cijenjena u narodu, jedan je od rijetkih lijekova koji imaju antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protugljivično) djelovanje. Kantarion pomaže kod rana, opekotina, hemeroida, proširenih vena, ožiljaka, strija, akni, reume, upale mišića, nakon uboda komaraca. Krema se može koristiti za ruke, lice i tijelo.

100% PRIRODNO

Sastav: gospina trava, hidrolat gospine trave, kornatski med i pčelinji vosak, ekstra   djevičansko maslinovo ulje

KREMA KANTARION (GOSPINA TRAVA) 30 ML – 40 KN

Krema ima antibakterijsko, antimikrobno i antioksidansno djelovanje. Pomaže kod kožnih bolesti opeklina,osipa,akni,suhu kožu na laktovima i petama,psorijaze,proširenih vena,hemeroida. Preporuča se za masnu kožu lica. Krema se može koristiti za ruke, lice i tijelo.

100% PRIRODNO

Sastav: neven, hidrolat nevena, kornatski   med i pčelinji vosak, ekstra djevičansko maslinovo ulje

KREMA NEVEN 30 ML – 40 KN

DSC_0406

KREMA RUŽMARIN 30 ML – 40 KN

DSC_0456

100% PRIRODNO!!

Krema za ubrzano tamnjenje kože od macerata zelenog oraha,mrkve,smilja i kadulje,ekstradjevičansko maslinovo ulje,kornatski pčelinji med i vosak.

KREMA CRNO SUNCE 100 ML – 70 KN

DSC_0479A

Vrste: natural (maslinovo ulje), naranča, lavanda, kadulja, smilje, komorač
Balzam za uste idealno hidratizira usne, te ih čini mekanima. Sastav je ekstra djevičansko maslinovo ulje, pčelinji vosak, med, vitamin E, te eterična ulja naranče, lavande, kadulje, smilja ili komorača.

Ovi 100% PRIRODNI sastojci daju gustoću, te jedinstvenu teksturu balzamu, a usne čine omekšima, te zadržavaju prirodnu vlažnost. Vitamin E dodatno hrani usne.

BALSAM ZA USNE SMILJE 5 ML – 20 KN

BALSAM ZA USNE LAVANDA 5 ML – 20 KN

BALSAM ZA USNE KADULJA 5 ML – 20 KN

BALSAM ZA USNE KADULJA 5 ML – 20 KN

BALSAM ZA USNE KOMORAČ 5 ML – 20 KN

BALSAM ZA USNE KOMORAČ 5 ML – 20 KN

BALSAM ZA USNE MASLINA 5 ML – 20 KN

BALSAM ZA USNE NARANČA 5 ML – 20 KN

20150507_185236

Kornatski biseri su paleta svih naši krema, (smilje, lavanda, kadulja, neven i kantarion). Kreme su postavljene na ručno obrađenom tristo godina starom maslinovom drvu.zbog specifičnosti maslinova drva, svaki proizvod je jedinstven. Drvo se može koristiti kao podložak za čašice i kao ukrasana slika jer na poleđini drva ugravirana je slika kornatskog arhipelaga.

KORNATSKI BISERI – 250 KN